Wat is acrogym?

Acrogym is een sport die acrobatiek, turnen en dans combineert in spannende oefeningen die zowel jongens als meiden van alle leeftijden kunnen beoefenen. Je werkt samen in een twee- of drietal, een echte teamsport dus! Je maakt samen acrobatische onderdelen waarbij je elkaar in evenwicht houdt of de één gooit de ander in de lucht en vangt deze weer op.

Bij Acrogym wordt getraind op lenigheid, kracht, evenwicht, vormspanning en vooral samenwerking. Dit gebeurt om een goede basis te verkrijgen om de onderdelen samen uit te kunnen voeren. Bij Acrogym doen we ook aan wedstrijden, er wordt dan een oefening gemaakt op muziek die uitgevoerd wordt op een vloer van 12×12 meter. Teams doen mee aan wedstrijden in een categorie die past bij zijn of haar mogelijkheden.

Omdat het een teamsport is werk je altijd samen met je partner(s). Dit maakt dat het ook erg gezellig is ondanks dat er serieus getraind wordt. Je bent welkom vanaf je 6e jaar, wedstrijden mag je pas doen vanaf je 8e. Een maximale leeftijd is er niet. 

Acrogym wordt op de woensdag en vrijdag in Hoogezand gegeven. Zie lesrooster. Meer informatie over wat acrogym inhoudt, zie je in onderstaande video: